KIRHASANOĞLU:’’İMAR AFFI YASASI İLE BİRLİKTE YAYLALARIMIZDAKİ SIKINTILAR ÇÖZÜLMÜŞ OLACAK’’

13.06.2018 Çar

Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu,İmar affı yasası ile birlikte yaylalarımızdaki sıkıntılar çözülmüş olacaktır.’’dedi.

Kırhasanoğlu,ilçemize bağlı Sınır köyü Sarı Hasan Mahallesinde teravih namazının ardından mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Başkan Kırhasanoğlu,burada yaptığı konuşmada,yıllardır yaylalarımızda sıkıntılar yaşanmaktaydı.Yayla evleriyle ilgili şikayet olması elektrik bağlanmaması gibi problemler yaşandığını hatırlattı.

Bunun çözümü konusunda iki defa kanun çıkarıldığını ama Anayasa Mahkemesi tarafından bunun iptal olduğunu belirten Kırhasanoğlu,şöyle devam etti:

‘’Şu anda hükumetimiz yeni bir kanun çıkardı.Bununla ilgili 30 Ekim tarihine kadar bütün yaylalarımızdaki hazine üzerindeki evler mera üzerindeki evler orman arazisindeki evlere ruhsat başvurusunda bulunulacaktır.Evlerimizi resmileştireceğiz.Ve evlerimizin oturum izni olduğu için evlerimize de bütün yaylalardaki obalarımıza elektrik bağlatacağız.Daha önceden TEDAŞ vasıtasıyla Elektrik işi yapılıyordu. AKSA'YA geçinde aksa evlerin ruhsatı yok burada ev gözükmüyor. Resmiyette ev yok diye Elektrik bağlatmıyordu.Çok uğraş verildi olmadı.Âmâ şu an elimize bir fırsat geçti.Hükumetimizin çıkarmış olduğu imar affı yasası le beraber yaylalarımızdaki bu sıkıntılar çözülmüş olacak.Bu süre içinde burada olan arkadaşlarımız olmayanlara yaylalarda olanlara da bildirelim ve anlatalım.Bu süre içinde evlerimize ruhsatı alalım. Evlerimizi resmileştirelim’’.