BULARI YAYLASI TAFLAN ŞENLİĞİ 7-8 TEMMUZ'DA YAPILACAK

BULARI YAYLASI TAFLAN ŞENLİĞİ 7-8 TEMMUZ
05.07.2018 Per

17. düzenlenecek olan Geleneksel Buları Yaylası Taflan Şenlikleri için hazırlıkları sürüyor

Yağlıdere ilçesin de her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu sene 17. düzenlenecek olan Geleneksel Buları Yaylası Taflan Şenlikleri için hazırlıkların sürdüğü bildirildi.

Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu yaptığı açıklamada "Yağlıdere belediyesi, öncülüğünde düzenlenen Geleneksel Buları Yaylası Taflan Şenlikleri 7-8 Temmuz günü gerçekleştirileceğini söyledi.

Bu sene şenliğin 7 Temmuz Cumartesi Akşamından başlayacağını belirten Kırhasanoğlu,gece şenlik ateşinin yakılması, Hava fişek gösterileri ile konserlerin olacağını belirtti.

Kırhasanoğlu, Buları Yaylası'nın tanıtılması turizme kazandırılması amacıyla düzenlenecek Taflan Şenliği'nin 8 Temmuz Pazar günü  programı ise Saygı duruşu, istiklal marşı, protokol konuşmaları, Taflan'ın (karayemiş) tanıtılması, mahalli sanatçıların konserleri,karate gösterileri ve halk oyunları gösterileri şeklinde olacağını açıkladı.

Yayla Şenliğin Buları Yaylası'nda yapılacağını hatırlatan Kırhasanoğlu, şenliğe yoğun bir katılım bekliyoruz, Giresunlu hemşerilerimizi Buları Yaylası'na bekliyoruz" diye konuştu.