YAĞLIDERE'DE BULARI YAYLASI TAFLAN ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

YAĞLIDERE
10.07.2018 Sal

Buları Yaylası Taflan Şenlikleri'nin, 17. Buları yaylasında yapıldı.

Yağlıdere ilçesine bağlı Buları Yaylası'nda 17. kez düzenlenen Taflan şenliğine katılan binlerce vatandaş doyasıya yaylanın ve güzel havanın keyfini çıkardı.

Yayla şenliğine katılan binlerce vatandaş yöresel sanatçıların seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla horon tepip, karşılama oynadılar.

Yağlıdere Belediyesi öncülüğünde her yıl geleneksel olarak düzenlenen, birlik ve beraberliğin önemini ve kültürüne sahip çıkmayı yansıtan, yörede karayemişe verilen ad olan taflan şenliğine vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi gördü.

Yağlıdere Kaymakamı Hasan Uğuz, Senlikte yaptığı konuşmada, bugün burada taflan şenliğini birlikte gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum’’dedi.

Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği gecen başta Belediye Başkanımız Abdurrahman Kırhasanoğlu olmak üzere emeği gecen herkese teşekkür eden Uğuz,''bugün burada herkes kemençe eşliğinde oyunlar oynamak için buradalar. Temennim inşallah nice nice şenliklerde bir araya geliriz’’dedi.

Taflan şenliğine gereken önemi verdiklerini bundan da gurur duyduklarını belirten Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu ise, bu tür organizasyonların ilçemizin tanıtılmasına büyük katkı sağlamaktadır. Yaylalarımızı tanıtmak için biz burada hem eğeleneceğiz. Hem sakin olacağız. Birbirimizi seveceğiz ve saygılı olacağız. Yaylada olay çıkmaması için hep beraber sağduyulu olmamız gerekiyor. Olay çıkaranları da gerçekten uyarmamız gerekiyor. Bu yayla ve memleket bizim memleketimize milletimize sahip çıkacağız’’dedi.

Kırhasanoğlu,yaylalardaki evler artık ruhsatlanacağını da ifade ederek şöyle devam etti:

‘’İmar affı yasası ile ilgili Hükumetimiz bu konuya el attı. Bu konuyla alakalı geçtiğimiz günlerde ilçede muhtarlarla toplantı düzenleyerek bütün mahalle ve köy muhtarlarımızı bilgilendirdik. Bundan sonrada bilgilendirmeye devam edeceğiz. Yağlıdere belediyesinde iki tane görevli arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımız yaylalarda evi olan vatandaşlarımıza yardımcı olacak. Evlerini olduğu alandan iki tane resim çekip bir de e devlet şifresi alarak bizlere müracaat edecek. Biz vatandaşımıza yardımcı olabilmek için bu tür çalışma içerisindeyiz. Başvuru yapmayanların belediyemizdeki görevli arkadaşlarla irtibata geçmelerini tavsiye ediyoruz’’diye konuştu.

Konuşmaların ardından 17.taflan şenliğine katkıda bulunan sponsorlara plaket verildi.

Halk Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları tarafından Karate şampiyonasında ve Türkiye şampiyonasında derece yapan sporcular tarafından karate gösterisi sunuldu.

Şenlik yöresel sanatçılar konserin ardından sona erdi.