15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

16.07.2018 Pzt

Yağlıdere’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla vatandaşlar ilçe Meydanında bir araya geldi.

Meydanda toplanan vatandaşlar, şehitler için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

Yağlıdere Kaymakamı Hasan Uğuz, burada yaptığı konuşmada,15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün ikinci yılında, milletin iradesine sahip çıkması şuurunun canlı tutulması ve kahraman şehitlerimizi anma amacıyla cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde; Kaymakamlığımız ve Belediye başkanlığımızca sizlerin de katılımıyla 15 Temmuz şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı düzenlemenin onurunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Kaymakam Uğuz, 15 Temmuz 2016 tarihinde, devlet içerisinde yuvalanmış FETÖ terör örgütü üyesi bir grup hain tarafından; Türk Milletine, Türk Demokrasisine ve Milli iradeye karşı bir kalkışmada bulunulmuştur. O gece milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine meydanlara akın ederek iradesine sahip çıkmış, bu topraklarda demokrasinin ve egemenliğin yegâne sahibinin millet olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur’’dedi.

15 Temmuz’da meydanlarda, tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye, büyük Türk milleti vardı. Bugün de yine Türkiye’nin tüm meydanlarında tek yürek olmuş, bölünmez bir bütün olarak büyük bir millet vardır. Bu millet büyük Türkiye’nin sarsılmaz teminatıdır diyen Uğuz,’’Biz bu akşam hep birlikte bu meydanları doldurabiliyorsak; kararlı, dimdik ve bölünmez bir şekilde bu meydanlarda durabiliyorsak eğer, bunun en büyük sebebi, 15 Temmuz akşamı canını vatan uğurunda feda eden şehitlerimiz ve cesaretleriyle tarih yazan gazilerimizdir. Hiç şüphesiz ki şehitlerimiz ve gazilerimiz kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Artık her yıl, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde kendilerini gönülden yâd edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız. 15 Temmuz ruhunu sıradanlaştırmadan, canlı tutarak hayatımızın her safhasında bir ders niteliğinde yaşayacağız. Nasıl ki Çanakkale Genç Cumhuriyetimizin Ön sözü ise, 15 Temmuz da Tek Millet, Tek bayrak, Tek Devlet, Tek Vatan’ın önsözüdür.Başta 15 Temmuz şehitlerimiz ve Yağlıdereli Şehitlerimiz Süleyman KUL, Enver ŞAHİN ve Ömer KIR olmak üzere, kanıyla canıyla bizlere bugünleri ve bu aziz vatanı bırakan bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize hayırlı, huzurlu, uzun ömürler diliyorum. Bu akşam burada düzenlemiş olduğumuz 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programımızın birliğimize ve bölünmez bütünlüğümüze vesile olmasını temenni ediyor hepinize saygılarımı sunuyorum.’’dedi.

Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu ise, 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti devletine ve Türk Milletinin Milli iradesine karşı darbe girişimi düzenlendiğini belirterek şöyle devam etti:

‘’Bu hain darbe girişimi Türkiye Cumhuriyetini geleceğini dış güçlerin eline teslim etmeyi Türkiye Cumhuriyetine sömürgeci batılı devletlerinin işgaline zemin hazırlayacak bir kaos ortamına sürüklemeyi amaçlıyordu. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamını, Meclisini, İstihbarat teşkilatını, Emniyet ve Silahlı kuvvetlerini, Başbakanlık makamını, teslim almayı amaçlayan ve bunun için devlet kurumlarını ve milleti bombalamaktan çekinmeyen bir yapı ile karşı karşıya kaldık. Hain Fetö  terör örgütünün çerçevesi mensupları tarafından devletin uçakları,tankları,silahlarıyla milleti vatansız, bayraksız, devletsiz bırakma niyetiyle yapılan bu hain girişim milletin iradesi ve tüm kurumlarıyla devletin kararlılığı karşısında başarısız olmuştur.15 Temmuz gecesinde milletimiz tüm renklerini tüm farklılıklarını geride bırakarak elde Bayrak, dilde tekbir ile inancını vatanını milletini savunmak üzere tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkesi etrafında birleşmiş halkın gücü üstünde bir güç olmadığını tüm dünyaya göstererek tarihîn en büyük demokrasi dersini vermiştir. Ülkemizi bölmek isteyen teröristerin,tankları,silahları,helikopterleri,milletin ortak iradesi ve kararlılığı karşısında işe yaramamıştır. Millî iradeyi ve demokrasiyi koruma uğruna bedenlerini kalkan yapan mermilere ve bombalara etten kale olan yüce milletimiz salalarla ve ezanlarla meydanlarda toplanarak vatan savunması uğrunda binlerce gazi ve yüzlerce şehit vermiştir. Hainlerin karşısında yediden yetmiş yediye çocuğu genci, kadını ve erkeğiyle bu şerefli mücadelede vatanını savunan büyük milletimiz iman dolu yüreği sarsılmaz cesareti birlik ve beraberliği ile destan yazmıştır. Başta bu destanın kahramanlarından sayın başkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ordumuza, emniyet güçlerimize, aziz milletimize ve gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Geçmişimizden beri bu toprakları bize vatan olarak bırakan aziz şehitlerimiz ve 15 Temmuz gecesi vatanı bedeni ile koruyan kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyorum’’

Üçtepe Belediye Başkanı Harun Öztürk’de,Cumhuriyetimizin kurulduğu günden bugüne kadar vatanımızın bölünmez bütünlüğü için bizler çok bedeller ödedik. Halada ödüyoruz. Gerekirse bundan sonrada ödeyeceğiz. Fakat vatanımızı böldürmeyeceğiz. Bayrağımızı indirtmeyeceğiz Ezanımızı dindirtmeyeceğiz. Tüm şehitlerimizi saygıyla rahmetle anıyorum’’diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Cumhurbaşkanlığının hazırlamış olduğu sinevizyon gösterisi, şiirler,15 Temmuz sözleri ile ilçe müftülüğü ’nün hazırlamış olduğu ilahiler okundu.
Program yapılan duanın ardından sona erdi.