18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLER GÜNÜ

19.03.2019 Sal

Yağlıdere ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104. Yıl Dönümü dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi.

Kaymakamlık binası önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunmayla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Daha sonra, Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda devam eden program da Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Sedat Cengi yaptı.

Cengi konuşmasında, şunları söyledi:

‘’İnsan çalışarak birçok unvan ve makam elde edebilir. Bu makamların başında şehitlik gelmektedir. Çünkü şehitlik makamı, hayat karşılığında elde edilmekte ve inanç sayesinde kazanılmaktadır. Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz yüce Türk milleti, tarih boyunca bu kutlu makama ulaşma sevdasıyla yanıp tutuşmuştur.Malzagirt Meydanı,Kosava ovası, İstanbul surları, Çanakkale boğazı, Sakarya nehri, Kıbrıs semaları ve Anadolu’muzun her karış toprağı bugün bu sevdaya şahitlik etmektedir’’

Çanakkale Zaferi'nin anlatan sinevizyon gösteriminin yapıldığı programda, öğrenciler şiirler okuyarak tiyatro gösterisi sundu. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.