19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ

21.09.2019 Cmt

19 Eylül Gaziler günü Yağlıdere ilçesinde törenle kutlandı.

Hükümet konağı bahçesinde gerçekleşen törende saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal marşı okundu. Daha sonra Atatürk anıtına Kaymakam Burak Baykut Öz ile Belediye Başkanı Yaşar İbaş tarafından çelenk sunuldu.

Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Pekdemir, törende yaptığı konuşmada, ''Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşanmış Türk Milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük millet olduğunu söyledi.

Pekdemir, ''Bu uğurda kendisini çepeçevre sarmış düşmanlarına karşı üç kıtada kılıç sallamış zaferden zafer atlamış, ecdadını örnek alarak Anadolu’da,Kore’de,Kıbrıs’ta
Canlarını hiçe sayarak, vatan millet, bayrak aşkıyla tarihinde birçok savaşa girerek yüzünden akıyla çıkmıştır. Türk Milletinin her ferdi sürdürdüğü hayatın geçmişine edinilen bu tecrübelerinin bir sonucu olduğunu bilerek onu bugünlere ulaştıran şehit ve gazilerimizin yazdığı bu büyük destanları övünerek anlatmaktadır’’dedi.

Çelenk sunma törenin ardından Şehit Enver Şahin Ortaokulunda Atatürk'ün Giresun'a Gelişinin 95.yıl dönümü ve Gaziler Günü nedeniyle anma programı düzenlendi.

Programa, İlçe Jandarma Komutanı Remzi Aslan, Emniyet Amiri Enes Çakır, Milli Eğitim Müdürü Hasan Öztürk, kurum müdürleri ,gaziler ve şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı.