HACI ABDULLAH HALİFE ANILDI

21.09.2019 Cmt

Yağlıdere Belediye Başkanı Yaşar İbaş,MHP Yağlıdere ilçe Başkanı Kamil Turan ilçe birlikte ilçemize bağlı Tekke köyünde bu sene 21.düzenlenen Hacı Abdullah Halifeyi anma törenine katıldı.

16-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenmekte olan “Ahilik Haftası” etkinlikleri kapsamında Hacı Abdullah Halifeyi Anma töreni düzenlendi.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Müslümanlığın yayılmasında büyük rol oynadığı bilinen ve Yavuz Sultan Selim'in Trabzon Valiliği sırasında hocalığını yapan Hacı Abdullah Halife, Tuğlacık mahallesi ile Tekke köyünde anıldı.

Etkinlikte Hacı Abdullah Halife'nin Tuğlacık mahallesinde türbesi, Tekke köyündeki tekkesi ve camisi ziyaret edildi.

Etkinlikte vatandaşlar Hacı Abdullah Halife'nin asasını bir kayaya vurarak su çıkardığı rivayet edilen su kaynağına ilgi gösterdi.

Dönemin padişahları tarafından yazılan fermanlar, beratlar ve Hacı Abdullah Halife'nin yazdığı el yazmaları ile kullandığı eşyalar da ilgi gördü.