BÖLGEMİZDE KUVVETLİ YAĞIŞ İLE YÜKSEKLERDE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

11.01.2020 Cmt

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz’de görülecek olan yağışların, Giresun’un doğu ilçelerinde kuvvetli yağmur ve yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Karadeniz’de Kuvvetli Yağışlara Dikkat

Beklenen Hadise
Sağanak Yağış

Beklendiği Yer
Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz’de görülecek olan yağışların, Rize ve Artvin çevreleri ile Giresun’un doğu (Keşap, Espiye, Tirebolu, Görele, Eynesil, Çanakçı, Doğankent ve Güce) ve Trabzon’un batı ilçelerinde (Beşikdüzü, Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Şalpazarı ve Tonya) kuvvetli yağmur (35-75 kg/m2), iç ve yüksek kesimlerinde (600 m üzeri) yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olması beklendiğinden ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar ve yer yer tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı

76-100 kg/m²

Aşırı yağış
100 kg/m² üzeri

Not: 12 Saatlik periyotta miktara bağlı değerlendirme yapılmış ve bölgeler arası topografik farklılıklar dikkate alınmadan sınıflandırılmıştır.