YAĞLIDERE BELEDİYE BAŞKANI YAŞAR İBAŞ NEW YORKTA HEMŞEHRİLERİMİZLE BULUŞTU

04.02.2020 Sal

Bir dizi etkinlik ve temaslarda bulunmak üzere ABD’ye giden Başkan İbaş, New York’un Long Island bölgesinde bulunan Mevlana Camisi toplantı salonunda Giresunlular Derneği’nin düzenlediği kahvaltı programına katıldı.

Derneğin yeniden yapılanması ve projeleri hakkında Belediye Başkanı Yaşar İbaş’a bilgiler veren Başkan Savaş Şahin amaçlarının Giresun ve Karadenizliler başta olmak üzere Türk toplumunun birlikteliğini sağlamak olduğunu söyledi.

Bu zamana kadar ABD’de Türklerin aleyhine yapılan faaliyetlere en büyük tepkiyi Giresunluların verdiğini ve lobicilik konusunda olumlu çalışmalar yaptıklarını belirten Savaş Şahin, Bundan sonraki hedefimiz yaptığımız çalışmaların üzerine yenilerini koyarak faaliyetlerimizi sürdürmek olacaktır. Başta eğitim ve ekonomi olmak üzere sosyal, kültürel ve sportif alanlarda Giresunluların merkezinde olan çalışmalara ağırlık vermek istiyoruz. Çalışmalarımız dar bir bölgede değil tüm eyaletlerde imkanların elverdiği ölçüde gerçekleştirilecektir dedi.

Yağlıdere Belediye Başkanı Yaşar İbaş ise Amerika Karadeniz Giresunlular Derneğinin misafirperverliğinden dolayı memnuniyetini dile getirerek, Nasıl ki sizlerde burada bizlerin gururu ve temsilcisi iseniz bende sizlerin Türkiye’de temsilcisiyim. 11 yıl ABD’de sizlerin arasında kalarak gurbetçilik hayatım oldu. Türkiye’de  ve Amerika’da Giresunluların ciddi bir ağırlığı var dedi.

Amerika’da ikinci, Avrupa dördüncü nesil Türklerin bulunduğuna dikkat çeken Başkan İbaş, ABD’de gurur verici bir tablo var. Büyük bir bölümü üniversite okuyorlar. Bu çocuklar gelecekte bizlerin gururu olacaktır. Buralara gelmemin bir amacı da hemşerilerimizin yoğun şekilde yaşadığı Paterson kenti ile kardeş şehir çalışması içindi. Mevcut belediye başkanının Suriye kökenli bir ailenin çocuğu olduğunu öğrendim. Neden gelecekte Paterson’da, Long Island’da yada ABD’nin başka bir bölgesinde bizim çocuklarımız belediye başkanı yada siyasetin burada önemli aktörlerinden biri olmasın. Partisi hiç önemli olmamakla birlikte 30 yaşın altındaki gençlerin burada siyasete atılmasını isterim. Küçük bir siyasi oluşumda yer almak cebinizde ki birkaç milyon dolardan daha değerli olabiliyor. Türkiye’nin geçmişte olduğu gibi gelecekte de lobiciliğe ihtiyacı olacaktır. Şu anda Yahudi şirketlerin Türkiye adına yaptığı lobicilik faaliyetlerinin 10-15 sene sonra bizlerin çocuklarının yapacağına inanıyorum ifadelerine yer verdi.

Dernek Başkanı Savaş Şahin tarafından çiçek takdim edilerek günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.