BAŞKAN KIRHASANOĞLU KUTLU DOĞUM KONFERANSINA KATILDI

Yağlıdere ilçe Müftülüğünce ‘’Kutlu Doğum Haftası ‘’etkinlikleri kapsamında ‘’Hz Peygamber ve Güven Toplumu ‘’konulu konferans verildi.

İlçede bir düğün salonunda düzenlenen konferansa, Yağlıdere Kaymakamı Hasan Uğuz, Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu,İlçe Jandarma Komutan Levent Bozan, Emniyet Amir vekili Cemre Karagüllü, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşının okunmasının ardından Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan programda Hz. Muhammed’in örnek hayatı anlatıldı.

Yağlıdere Müftü Vekili, Yavuz Koçak, yaptığı açılış konuşmasında, Kutlu Doğum Haftasının 1989 yılından beri kutlandığını hatırlattı.

Kutlu Doğum Haftasının bu yılki ana teması Hz.Peygamber ve güven toplumu. Hz. Peygamberimizin anlatılması, anlatılıp hayatının insanların gönlünde yer etmesi ve ahlakının ahlaklanmasıyla insanlarda yer bulması amacıyla 1989 yılından bu yana anlatılmakta, dersler çıkarılmakta ve insanlar onun ahlakını kendi hayatlarında tatbik etmektedir.’’diye konuştu.

Konuşmanın ardından G.Ü İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Kamil Ruhi Albayrak, katılımcılara Hz. Muhammed’in örnek hayatını anlattı.